Persienner

Ett smart alternativ till persienner!

Persienner har länge varit det vanligaste invändiga solskyddet. Nu finns det dock ett smartare och snyggare alternativ till persienner.

Persienner har länge varit det vanligaste invändiga solskyddet i det svenska hemmet. Nu finns det dock ett mycket bra alternativ till persienner, en ny typ av modern persienn – Plisségardin! Den klassiska persiennen är ofta gjord i aluminium och är frihängande, ljusinsläppet justeras genom att reglera lamellernas lutning.

Plisségardinen består istället av ett veckat tyg som går att få i flera färger och med olika egenskaper, mörkläggande, semitransparant och transparant. Monteringen skiljer sig inte åt, både persiennen och plisségardinen kan monteras på fönsterbågen samt i eller utanför fönsternischen.

Du reglerar persiennen med ett linreglage som sitter antigen på höger eller vänster sida, både vår plisségardin classic och persienner har en automatisk växel så att den stannar när du släpper linreglaget.

Persienner har en väldigt begränsad funktion, den går bara att reglera uppifrån- och ner och värmereflektionen är också inte speciellt effektiv. Det är heller inte sällan att lamellerna i persiennen går sönder och de samlar damm och är inte lätta att rengöra. Persienner som mörkläggning har också sina begränsningar eftersom lamellerna gör det svårt att få det riktigt mörkt i sovrummet.

Beställ enkelt moderna persienner

Hur fungerar vårt alternativ till persienner?

Plissegardiner det smarta alternativet!

Plsségardin Flex för att skydda mot insyn.
Plisségardin Flex kan regleras både nerifrån upp samt uppifrån ner.

Plisséexperten har istället valt att jobba med en ny modern typ av persienn, nämligen plisségardinen. Plissegardinen har helt andra möjligheter för dig som kund att skapa en trivsam men och vacker miljö för dig och din familj. Plisségardinen har så mycket bättre värmereflektionerande egenskaper än en persienn och fungerar även klockrent som både ett sol- och insynsskydd till ditt fönster eller balkong.

NYHET ! – Plissegardin Flex®

Denna smarta gardin kan regleras så att den både kan dras uppifrån/ner samt nerifrån/upp vilket gör den till det perfekta alternativet till en klassisk persienn. En vanlig persienn går som du säkert känner till bara att reglera uppifrån och ner och står gärna och slår när fönstret är öppet.

Vår modell Plisségardin Flex® håller sig däremot på plats och du kan enkelt reglera gardinen både nerifrån/upp samt uppifrån/ner således fungerar den därför både som ett solskydd men också som ett utmärkt insynsskydd. Eftersom de är fukttåliga kan du även ha ett par i badrummet i stället för frostat glas, som kostar mycket mer.

Intresset för plisségardiner som inredningsdetalj har också ökat på senare tid, fler uppskattar möjligheterna att kunna välja bland många olika textiler och skapa en trivsam och vacker miljö i hemmet. Våra flexibla gardiner blir så mycket mer än bara ”persienner”. De kan ljusa upp eller bryta av och ge rummet ett riktigt lyft. I dagens moderna lägenheter och villor blir rymd och ljus allt vanligare, stora fönster med mycket insyn, glas från golv till tak, inglasade balkonger och altaner. Detta gör behovet med bra skydd mot både sol, värme och insyn, desto viktigare. Skapa ett behagligt klimat på balkongen, sprid ett avkopplande ljus i vardagsrummet och sov riktigt gott i det mörklagda sovrummet – vi har plisségardiner för alla miljöer och sammanhang.

I vår online butik kan du i lugn och ro välja bland ett stort utbud av färger och mönster. Helt enligt dina egna önskemål och behov. Behöver du lite inspiration så titta gärna in i vårt inspirationsgalleri.

Välkommen in för att läsa mer om våra produkter och vårt företag. Där finns också en mätguide, så du enkelt kan mäta och sedan montera din plisségardin.