Smarta insynsskydd till fönster

Har du behov av insynsskydd till fönstren? Alltför mycket insyn kan kännas obekvämt, även för den som inte är särskilt hemlighetsfull av sig.

Att kunna välja om och på vilket sätt man vill visa upp sitt vardagsliv för omvärlden är viktigt för att känna sig trygg och avslappnad i sitt hem. Därför väljer många som bor i lägenheter på lägre våningar att sätta upp insynsskydd, åtminstone i fönster som vetter mot gatan. I nybyggda områden är det dessutom inte ovanligt att husen byggs tätt och att man ofta har ett grannhus bara några meter bort, vilket så klart ökar insynen mellan lägenheterna oavsett våningsplan. 

En plisségardin är ett utmärkt val när du behöver ett insynsskydd som inte bara stänger ute oönskade blickar, utan dessutom ser bra ut. Den är dessutom mycket effektiv som solskydd och för att stänga ute värme.

Ta del av vårt inspirationsgalleri

Täck den del av fönstret du vill

En plisségardin är en veckad gardin som monteras i en ram, vilken i sin tur fästs i fönsterkarmen. Till skillnad från till exempel en persienn så lämnar en plisségardin inga glipor längs fönstrets kanter, vilket gör att den släpper in betydligt mindre ljus.

Ramen gör också att plisségardinen sitter på plats utan att man behöver fästa draglinan, och den kan hissas både uppifrån och ner och nerifrån och upp. Det går alltså utmärkt att bara täcka nedre delen av fönstret, mittendelen eller övre delen. Insynen kan således justeras i detalj, vilket gör plisségardinen till ett utmärkt alternativ till exempelvis fönsterfilm, och dessutom mycket snyggare.

Smarta insynsskydd – Filmen!

Se gärna vår instruktionsfilm kring hur våra insynsskydd fungerar.

Klarar att mörklägga hemmabion

Förutom att utgöra ett utmärkt insynsskydd så har plisségardinen många andra goda egenskaper. Till skillnad från vanliga gardiner eller persienner så täcker en plisségardin hela fönsterytan utan att lämna några glipor längs sidorna. Gardinväven finns med olika grader av ljusinsläpp, och med den tjockaste väven kan du göra ett rum helt mörkt på samma sätt som med en rullgardin.

Du kan alltså med fördel använda plisségardiner i rum där du vill kunna göra helt mörkt, som i sovrum eller hemmabion till exempel. Plisségardinerna kan även motoriseras så att upp- och nedhissning sker med hjälp av fjärrkontroll eller på bestämda tider via timer.

insynsskydd fönster

Ett insynsskydd som sitter stadigt

Eftersom en plisségardin monteras i en ram, som dimensioneras efter fönstret och täcker det helt, så fungerar plisségardiner till skillnad mot andra sol- eller insynsskydd även i takfönster eller andra glaspartier som inte är vertikala. De sitter lika stadigt oavsett lutning och kan som sagt motoriserade om de ska sitta i svåråtkomliga fönster.

Det gäller även större glasytor, som ju blir allt vanligare i moderna hus och lägenheter. Större fönster och till exempel glasväggar ger fantastisk utsikt och ljusinsläpp, men ökar ju också behovet av flexibla och samtidigt snygga insynsskydd och skydd mot solljus och värme. En plisségardin kan fås i vilket mått som helst och monteras i såväl takfönster som fönster som inte är helt rektangulära, som skråfönster.

Köp dina plisségardiner hos oss

Hos Plisséexperten hittar du ett brett utbud av plisségardiner i olika utföranden. Varje plisségardin kan ha sin egen unika kombination av tyg, tjocklek, färg och form och skärs till utifrån måtten på dina fönster eller andra glasytor. Vi hjälper dig gärna att hitta plisségardiner som kan användas som insynsskydd och samtidigt fungera som solskydd och mörkläggningsgardin.

Välj en färg eller ett mönster som passar ihop med din inredning och din plisségardin blir ett mångfunktionellt insynsskydd som håller i många år. Vi hjälper dig gärna med förslag på utseende och vad som är bra att tänka på när du vill beställa din gardin. Bor du i Skåne kan vi dessutom hjälpa dig med monteringen. Kontakta oss så berättar vi mer!