Rullgardin - Köp din måttbeställda här

Att kunna mörklägga ett sovrum eller annat rum där man vill ha möjligheten att inte störas av dagsljus, som en hemmabio till exempel, är en bekvämlighet som få vill vara utan. En bostad utan sol- och insynsskydd känns inte färdig och blir väldigt obekväm att bo i, framför allt på sommaren.

Det har traditionellt sett varit framför allt två typer av sol- och insynsskydd som använts i svenska bostäder: persienner och rullgardiner. Men på senare år har ett nygammalt alternativ tagit mer och mer plats och blivit allt populärare, nämligen plisségardinen. Denna gardintyp har nämligen de bästa egenskaperna från både persienner och rullgardiner och är dessutom betydligt snyggare och lättare att variera i färg och form. Hos oss på Plisséexperten hittar du högkvalitativa plisségardiner i olika modeller, alla med sin egen unika uppsättning egenskaper.

Enkel att manövrera

Vår Plisségardin Flex består av en övre och en undre list med linor och ett veckat tyg emellan. Tyget kan dras upp och ner längs linorna och hänger inte fritt, vilket gör att gardinen sitter stadigt även på horisontella ytor.

I likhet med en persienn kan en plisségardin monteras både i fönstret eller frihängande. Som frihängande kan den antingen monteras inne i fönsternischen eller utanpå. För frihängande plisségardiner är det vanligast att man helt enkelt drar den till önskat läge för hand.

En av de stora fördelarna med plisségardiner är att de kan hissas både uppifrån och ner och nerifrån och upp. Gardinen stannar också av sig själv i sitt läge utan att man behöver fästa linan. Det gör att man enkelt kan skärma av till exempel nedre delen av fönstret för att förhindra insyn, eller någon annan yta för att hindra direkt solljus där man sitter.

Mörkläggande som en rullgardin

Köpa måttbeställd rullgardin

Vad gäller rullgardiner så har de för det mesta en enda funktion att fylla: att helt stänga ute sol och dagsljus och göra ett rum mörkt även mitt på dagen. I övrigt är de kanske inte en inredningsdetalj man tänker särskilt på, den hänger hoprullad i överdelen av fönstret och rullas ner när den behövs.

Med en mörkläggande plisségardin kan du vid behov få det lika mörkt som med en rullgardin, men den kan också fungera som insynsskydd och ser betydligt bättre ut i rummet. En plisségardin kan även motoriseras och hängas upp i ett svåråtkomligt takfönster som man vill kunna täcka för, och manövreras då enkelt med en fjärrkontroll. På det hela taget är en plisségardin en flexiblare lösning och något du definitivt bör överväga om du är på jakt efter mörkläggande rullgardiner till bostaden.

Högkvalitativa plisségardiner online

Hos oss hittar du plisségardiner av högsta kvalitet. Du kan välja mellan en rad olika modeller, tyger, färger och mönster. En plisségardin kan anpassas även efter fönster med annorlunda form, som vinklade eller runda fönster. De sitter stadigt såväl horisontellt som vertikalt och fladdrar inte i vinden om du öppnar ett fönster.

Vi rekommenderar dubbelvävda plisségardiner i ett mörkt tyg för maximal mörkläggning, men har även enkelvävda mörkläggningsgardiner i ljusare nyanser som släpper in en aning ljus när solen ligger på.

Du beställer enkelt dina plisségardiner här hos oss online, så tillverkar vi och skickar dem. Bor du i Skåne kan vi även leverera dem till dig och hjälpa till med monteringen!

Experten på plisségardiner

Vi har lång erfarenhet av att tillverka och sälja plisségardiner online. Vårt mål med varje försäljning är att du som kund ska vara hundra procent nöjd, något vi hoppas att du märker både i kontakten med oss och när du får din färdiga gardin. Vi strävar alltid efter högsta kvalitet och lämnar givetvis garanti på dina gardiner. Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor!