Mörkläggningsgardiner

I vissa rum vill man kunna få det helt mörkt, oavsett väder eller tid på dygnet. Ett självklart exempel är sovrummet, men det kan också vara i hemmabion eller kanske ett hobbyrum där man framkallar film på klassiskt vis.

Oavsett anledning finns det för ändamålet en hel del mörkläggande gardiner att välja mellan på marknaden. På Plisséexperten vet vi vad som krävs av en mörkläggande gardin och vill gärna slå ett slag för våra plisségardiner, som uppfyller alla krav man kan ha på en bra mörkläggningsgardin och i flera fall även överträffar den klassiska mörkläggande rullgardinen.

Populär och lätt att variera

En plisségardin är en typ av solskydd och insynsskydd som blivit alltmer populärt de senaste åren, och som återförsäljare och leverantörer av högkvalitativa plisségardiner har vi så klart märkt av det ökade intresset. Är du i behov av en mörkläggningsgardin så har du flera goda anledningar att ta dig en titt på plisségardiner.

En plissegardin är mångsidig. Den utgör både ett utmärkt skydd mot ljus- och värmeinsläpp samtidigt som den även isolerar mot ljud. Den sitter stadigt i en ram som monteras i fönstret och går därför att använda även på vertikala ytor som i ett takfönster. Slutligen kan den också fås i en rad utföranden och variationer med olika tyger, färger och mönster. Genom att välja ett tjockt tyg som inte släpper igenom ljus så får du när du behöver det en effektiv och flexibel mörkläggningsgardin.

Välj mörkläggningsgrad efter behov

Vi har många olika plisségardiner med mörkläggande tyg. Vill du ha en gardin med förmåga att göra det helt mörkt i rummet även när solen ligger på så ska du välja en dubbelcellig plisségardin, alltså en gardin med dubbla vävar. Eftersom vävarna inte släpper igenom något ljus och tråden dessutom löper inne i gardinen så blir den helt mörkläggande.

De dubbelvävda plisségardinerna åstadkommer full mörkläggning i ett rum och finns i mörka nyanser som svart, brunt och mörkgrått. Vi har även ljusare och till och med vita plisségardiner med mörkläggningsfunktion som är tillverkade i enkelväv. Tyget i dessa gardiner är alltså också mörkläggande, men gardinerna släpper in en aning ljus genom de hål där tråden löper genom väven. Effekten blir ett något ljusare rum som dock fungerar utmärkt för de flesta.

Mer än en mörkläggande rullgardin

Mörkläggningsgardiner

Med en plisségardin får du något mer än “bara” en mörkläggningsgardin. Plisségardinen är flexibel eftersom den kan hissas både uppifrån och ner och nerifrån och upp. Du kan alltså enkelt skärma av precis den del av fönstret du önskar, vilket är mycket praktiskt när du till exempel bara vill skärma av direkt solljus på en särskild plats i rummet.

En annan inte helt oviktig aspekt är utseendet på dina fönster. Medan en mörkläggningsgardin helst rullas upp för att inte synas när det inte behöver vara mörkt i rummet, är en plisségardin en prydnad för rummet, och kan anpassas för att harmoniera med inredningen på ett sätt som en vanlig mörkläggande rullgardin aldrig kan göra. Många väljer att ha sina plisségardiner något nerdragna även när de vill släppa in ljus, just därför att de tillför rummet någonting bara genom sitt utseende.

Vi hjälper dig med dina mörkläggande gardiner

Hos oss får du hjälp med att hitta precis den plisségardin som passar för dina behov av mörkläggning. Vi har svarta och vita mörkläggningsgardiner och ett stort urval nyanser däremellan. Vi skär till din plisségardin för att passa perfekt i ditt fönster och kan även erbjuda hjälp med monteringen för dig som bor i Skåne. 

Plisségardiner är ett perfekt alternativ till vanliga mörkläggande gardiner. Prova själv nästa gång du behöver nya mörkläggningsgardiner till sovrummet eller hemmabion. Kontakta oss så hjälper vi dig!