Persienner

Köp måttbeställda gardiner på nätet

Hos Plisséexperten hittar du ett stort utbud av vackra plisségardiner. Plisségardinen är det mest mångsidiga sol- och insynsskyddet och kan ses som en kombination av de bästa egenskaperna hos persienner, rullgardiner och mörkläggande gardiner.

Hos oss är det enkelt att köpa kvalitetsgardiner online! Du beställer dina plisségardiner genom att först välja vilken modell du vill ha. Därefter hittar du dina favoriter bland de många tygerna och bestämmer sedan färg och eventuellt mönster. Hos oss hittar du lätt plisségardiner för sovrummet, salongen, terrassen, takfönstret och till och med för glasväggar och vinklade fönster. Plisségardiner är hållbara, snygga och sitter dessutom stadigt eftersom de monteras i en ram som fästs i fönstret. 

Så fungerar en plisségardin

En plisségardin består av ett veckat tyg som fästs i en ram. Ramen i sin tur sätts upp i fönsterkarmen, vilket gör att plisségardinen täcker hela fönsterytan, till skillnad från exempelvis en persienn där det alltid finns ett litet avstånd mellan persiennen och fönsterkanten. 

Därigenom blir en plisségardin lika effektiv som en rullgardin på att stänga ute solljus och värme, och har dessutom fördelen av att vara mer flexibel vid upp- och nedhissning. Medan en rullgardin endast kan hissas uppifrån och ner kan en plissegardin höjas och sänkas i båda riktningar, vilket innebär att du kan täcka precis den del av fönstret du önskar.

En plisségardin betjänas antingen genom en draglina, som en persienn, eller genom handtag i övre och nedre kant som man helt enkelt tar tag i och drar gardinen till önskat läge. Man kan också sätta en motor på gardinen och sköta upp – och nedhissning med hjälp av en fjärrkontroll, något som passar utmärkt om man till exempel vill sätta gardinen i ett takfönster eller på någon annan svåråtkomlig plats.

Ett mångsidigt alternativ till andra sol- och insynsskydd

köpa gardiner online

Plisségardiner kan tillverkas i en rad olika tyger, alla med olika egenskaper vad gäller ljusinsläpp, struktur, färg och form. Du kan ersätta mörkläggningsgardiner i sovrummet med dubbelvävda plisségardiner i mörkläggande tyg, och du kan ersätta persiennerna i vardagsrummet med en vacker gardin i en färg som harmonierar med inredningen. Det senare är en av anledningarna till att plisségardinerna har ökat så i popularitet – det är helt enkelt en väldigt snygg inredningsdetalj, som dessutom fyller en rad olika funktioner på en och samma gång.

En plisségardin stänger ute solljus och värme, och i en dubbelvävd plisségardin av så kalla Duettetyp bildas luftfyllda celler i varje lamell, som gör isoleringen ännu bättre, mot kyla på vintern och mot värme på sommaren. Den bidrar dessutom till att dämpa ljud utifrån. På det hela taget gör dess många olika egenskaper att en plisségardin kan ersätta i stort sett vilket annat solskydd som helst.

Måttbeställda gardiner på enklast möjliga vis

måttbeställda gardiner

Du kan enkelt beställa dina plisségardiner hos oss online. Vi har gardiner som passar för alla tänkbara fönster och glaspartier oavsett form och storlek. En plisségardin kan tillverkas för att sitta i ett runt eller trekantigt fönster och den kan hänga i ett helt horisontellt takfönster utan att tappa i funktion. 

När du hittat den modell du vill ha och angett måtten på dina fönster så väljer du den väv du vill ha, samt om du vill ha en enkelvävd eller dubbelvävd gardin. Vi har vävar i alla möjliga färger och mönster, så du hittar lätt ett utseende som passar till din inredning. 

Därefter är det bara att skicka in din beställning så tillverkar vi och skickar dina plisségardiner så snart vi kan. Bor du i Skåne så kan vi dessutom hjälpa till med leverans och montering av dina plisségardiner.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor!